X


E sărbătoare în Chișinău. Mottoul zilei? „Limba noastră-i o comoară...”
Mormântul tușei Ioana nu mai e acoperit de trandafiri. Alături, în schimb, a mai apărut o cruce. „Aici se odihnește un tată iubit, bunic drag inimii, tovarăș de nădejde... Moldovan Gheorghe Vasile”.
Voia să se ducă în Piața Marii Adunări Naționale, să vadă cum se distrează și anul acesta tineretul. Și-a spălat cămașa, a călcat-o, s-a pieptănat, a pus băsmăluța în buzunar, și-a pregătit bastonul... A reușit să obosească. L-au obosit pregătirile. S-a întins puțin pe canapea. A adormit. De data aceasta, a adormit pentru totdeauna. Mai târziu, Lenuța a găsit locul secret, unde ascundea el toată pensia. Strângea pentru flori. Nu a reușit să le cumpere.
Au mai adăugat copiii bani, au pus ei mână la mână, și i-au cumpărat o cruce. I-au pus la cap o cruce mare și frumoasă. Pentru un tată iubit, un bunic drag inimii și un tovarăș de nădejde... Două morminte, două cruci, multe flori, dar nici un trandafir. S-a dus moș Gheorghe, s-a încheiat secolul trandafirilor. Dar nu-i nimic, unde se ofilește o floare, răsare alta.

Comentarii

Postări populare