Despre durere

 Îmi place să studiez oamenii. Îmi place să-i îndepărtez câte o mască, să le dezgolesc sufletele și să privesc ce se întâmplă după cortină. De obicei, ne creăm aspectul unor stane de piatră - ne place să părem puternici. În interior, nu suntem decât niște copii. Acolo, undeva, în adâncul spiritului nostru, zace un copil pierdut, rănit și disperat. Asta este esența... esența fiecăruia. Ne aprindem rapid, ardem spectaculos, ca flacăra, apoi ne stingem brusc. 
 Orice om trece prin pierderi și câștiguri. Câștigurile ne aduc o satisfacție pe moment, pe când pierderile ne marchează pe toată viața. Ne este sortit să suferim. Durerea ne formează personalitatea. Dar de ce nu știm să fim puternici? De ce nu ne putem împăca cu suferința? De ce o lăsăm să ne descompună? De ce o mângâiem zi de zi și o hrănim la nesfârșit?
 Ce înseamnă a fi puternic? Poți să plângi, poți să urli, să zbieri de durere, nimeni nu te va judeca. Nu asta înseamnă să fii slab de fire. Atunci când recunoști că doare, faci primul pas spre vindecare. Un om slab e acel om, care își maschează suferința în ură... ură față de întreaga omenire... În viziunea mea, fiecare eveniment, fiecare persoană ce apare în viețile noastre, apare cu un scop anumit. Pe parcursul existenței noastre pe acest Pământ, cunoaștem ființe care, poate chiar fără să dorească, ne ating coardele sufletului, apoi pleacă, lăsându-și urmele sfâșietoare. Deseori, rămânem zdrobiți și pierdem credința în omenire. Dacă o singură persoană a avut atâta putere asupra noastră, încât a putut să ne răstoarne lumea, ce se va întâmpla în cazul în care vom lăsa mai multi oameni să se apropie de noi? Vom muri de durere, poate...? 
 Atunci când cineva ți-a sfărâmat conștiința în mii și mii de piese minuscule, stoarce ultima picătură de putere din toată ființa ta și construiește-ți lumea din nou, ca un puzzle. Ai învățat o lecție nouă, felicitări! Te-ai refăcut, acum ești un alt om decât ai fost. Nu târî toată durerea după tine. Ea stă la baza firii tale, ea este nucleul, ea te face ceea ce ești.
 Ce stă în spatele cortinei? Durerea. Contează, totuși, manifestările ei. Atunci când suferi, răspunde cu iubire. Iubește-i pe cei care te iubesc. Iubește-i pe cei care te urăsc. Da` de unde atâta iubire?! Din SUFLET! 

Comentarii

Postări populare